Tillbaka till drinkar. Kände mig riktigt tråkig på jobbigt idag. Ingen inspiration idag alls. Så varför inte köra vidare på det här då.. Massa folk (läs idioter) som beställer p2, vanilla sky, p3. Inte bara smakar dom skit, dom är tråkiga att köra också. Man behöver väl kanske inte vara einstein för att förstå att dom som beställer dom inte har en aning om vad dom innehåller, så detta är till er. P2: Vaniljvodka, äpplelikör, sprite. P3: Vaniljvodka, hallonlikör, sprite. Vanilla sky: Vaniljvodka, annanaslikör, sprite.
MEN! För att diskutera nått roligt idag så tar vi upp old fasioned också.. Orginalreceptet är ju inte så svårt. Börjar med det så vi kan starta en diskussion om det sen.. Börja med en sockerbit som man stänker angostura på, på en servett. Lägg i denna i ett old-fashionedglas (no shit?!). Häll i liten skvätt vatten och bourbon. Lös upp sockerbiten lite grann. I med is, garnish med apelsinzest och cocktailbär.
Men! Nu till det stora MEN!! Anledningen jag har hört till att man ska ha sockerbit är att gästen själv ska få avgöra sötman. Detta tycker jag är bullshit. Det är jag som ska göra drinken, jag som ska avgöra om den har rätt sötma eller inte. Man går inte in till kocken och bestämmer hur mycket grädde han ska ha i sin sås. Alltså vore det mkt vettigare med sockerlag istället. Frågan är då om detta är en okej variant och om det är okej att säga att det fortfarande är en old-fashioned? Upp till er att argumentara..

0